Hvis konkurrencen starter kl. 8 er her en tidsplan for, hvordan jeg vil gribe morgenen og stævnet an. Tidspunkterne afhænger selvfølgelig af, hvor langt du er fra stævnepladsen - sørg for at være i rigtig god tid. Stress og jag er det sidste, man har brug for på sådan en dag.
5:00
- Lav 1x 750 ml energidrik (High5 EnergySource 2:1)
- Morgenmad
- 3x lyst brød med et tyndt lag hindbærmarmelade
- En portion jordbær-yoghurt uden drys
- Drik energidrik
- Lav 2x 750 ml energidrik (High5 EnergySource 2:1) (til cykel)
- Lav 1x 500 ml energidrik (High5 EnergySource 2:1) (til optakt)
6:15 (på stævnepladsen)
- Pump cykel
- Husk flasker til cykel
- Drik energidrik (500 ml mellem 2 timer og 45 minutter før start)
7:00
- Pak det sidste af "efter-race" posen
- Start omklædning
8:00
- Løbsstart
Under cykling
- Drik først efter 10-20 minutter, hvor kroppen har vænnet sig til positionen på cyklen.
- Drik f.eks. 750 ml energidrik og tag én gel pr. time.
- Hvis det er meget varmt, kan der være behov for at supplere med ekstra salte/elektrolytter.
(hvis du har salt-aflejringer på dit tøj, mangler du salt)
Under løb
- Drik lidt ved hvert væskedepot (for hver ca. 3 km)
- Drik f.eks. cola eller andet sukkerholdigt.
- Skyl efter med vand.
Efter løb
- Spis et godt måltid rigt på proteiner - restitutionsmåltidet er også vigtigt her.
- Drik masser af væske.
Det er selvfølgelig individuelt, hvordan man griber dagen an - ovenstående er mest af alt en huskeliste til mig selv... :-)
Challenge Aarhus
Challenge Aarhus er lige om hjørnet - en halv ironman med start og mål ved Tangkrogen i Aarhus. For mit vedkommende er det et oplagt stævne at få trænet al opsætning og strategi til Challenge Copenhagen. Cyklen er rigget til, og alle andre remedier er så småt ved at være klar til på søndag.
Følg mig på ruten, via Challenge Aarhus hjemmesiden eller via min Facebook profil. Jeg har nummer 1178 og starter i 5. heat kl. 8:35 med rød badehætte. Godt race til alle - også deltagerne til 4:18:4 stævnet i Aarhus i morgen og til Jels Triathlon søndag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar